Leana Budico wint Isaac Roet Prijs 2016

Leana Budico, MBA-student aan de Amsterdam Business School, heeft de Isaac Roet Prijs 2016 ter waarde van 5.000 euro gewonnen met haar project voor het aantrekkelijk maken van Chisinau, de hoofdstad van Moldavië.

Leana Budico

Leana Budico ontving de Isaac Roet Prijs op vrijdag 15 september tijdens het business seminar UvA in Carré

De Isaac Roet Prijs wordt jaarlijks toegekend aan een maatschappelijk betrokken student of alumnus van de Amsterdam Business School die met zijn projectplan de overtuigingen van Isaac Roet uitdraagt. De prijs stimuleert studenten en alumni van de Amsterdam Business School om hun zakelijke capaciteiten in te zetten voor het vinden van een evenwicht tussen economische ontwikkeling enerzijds en het welzijn van de samenleving en het milieu anderzijds.

Prijswinnaar Budico werkt met haar project aan het verhogen van de leefbaarheid in Chisinau met behulp van zogenaamde Tactical Urbanist Techniques, waarbij gedurende korte tijd publieke ruimtes, zoals straten en pleinen, worden aangekleed of opgevrolijkt. Er zijn diverse deelprojecten die worden uitgevoerd door lokale kunstenaars. Door de keuze van de locaties komen veel bewoners van de stad ermee in aanraking. 

De jury van de Isaac Roet Prijs is ervan overtuigd dat dit project de wereld op kleine schaal zal verbeteren. De uitreiking vond plaats op vrijdag 15 september tijdens het business seminar UvA in Carré. Budico zal de 5.000 euro investeren in het project.

Lees meer over de Isaac Roet Prijs

 

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

10 januari 2017