Rennen voor het fonds ‘Studie zonder Grenzen’

Communication Science on the Run

Op zondag 17 september nemen 50.000 hardlopers deel aan de Dam tot Damloop. Een groep van zo'n twintig studenten en medewerkers van de opleiding Communication Science laat zich dit jaar sponsoren en rent mee voor het fonds ‘Studie zonder Grenzen’.

Dam tot Damloop

Enthousiaste studenten en medewerkers van de opleiding Communicatiewetenschap rennen dit keer met een bijzonder doel. Zij zamelen geld in voor het fonds ‘Studie zonder Grenzen’. Dit fonds, dat is ondergebracht bij het Amsterdams Universiteitsfonds, biedt vluchtelingen die aan de Universiteit van Amsterdam studeren of onderzoek doen financiële ondersteuning. 

Sporten met een doel 

Een van de deelnemers is Ivar Klinkenberg. Hij neemt voor de vierde keer deel aan de Dam tot Damloop. ‘Ik doe mee met het team Communication Science on the Run omdat ik het fantastisch vind om met studenten en medewerkers van de opleiding gezamenlijk te sporten. Het zorgt voor een gevoel van saamhorigheid die ik heel belangrijk vind voor een opleiding. Daarnaast is het geweldig om met deze activiteit een bijdrage te kunnen leveren voor vluchtelingen die aan de UvA komen studeren en door hun omstandigheden wat financiële hulp kunnen gebruiken.'

De sporters volgen hardlooptraining bij het Universitair Sportcentrum en hebben een individueel trainingsschema. Voor hun sponsoractie maken zij gebruik van steunuva.nl, het crowdfundingplatform van het Amsterdams Universiteitsfonds. De Dam tot Damloop is een evenement waaraan 50.000 hardlopers deelnemen. Zij rennen 16.09 kilometer, 10 Engelse mijl, over een parcours van de Dam in Amsterdam naar de Dam in Zaandam. Het team heeft een streefbedrag van 1.000 euro. Ze kunnen alle steun gebruiken. 

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

20 juli 2017