Helpt u studenten hun grenzen te verleggen? 

Beurzen

Zonder Amsterdam Excellence Scholarship had Andrew Sandahl de master Biological Sciences niet kunnen volgen. Met de kennis die hij opdoet wil hij de natuur beschermen en diersoorten behouden.

Accepteer alle cookies om deze video te kunnen zien. Cookie instellingen.

Een beurs voor een jaar bedraagt 25.000 euro

Helpt u studenten hun grenzen te verleggen?

Andrew Sandahl

‘Ik voel me bevoorrecht hier te kunnen studeren. Zonder deze beurs had ik geen masteropleiding kunnen doen. Ik ben de donateurs die deze beurs mogelijk maken dan ook zeer dankbaar. Ik werk nu mee aan een onderzoek naar het effect van natuurbruggen voor klein wild. De kennis die ik hierin opdoe hoop ik in Californië te kunnen toepassen voor de poema, een ernstig bedreigde diersoort.’ Andrew Sandahl, masterstudent Biological Sciences (foto: Monique Kooijmans)

Veelbelovende studenten

Het Amsterdams Universiteitsfonds wil samen met de Universiteit van Amsterdam elk academisch jaar vijftien veelbelovende studenten van buiten de Europese Unie een beurs geven om aan de universiteit te studeren. Om deze beurzen mogelijk te maken vragen wij donateurs om hulp.

Samen met andere talententvolle studenten neemt Sandahl deel aan een extra programma dat studenten aanmoedigt om het beste uit zichzelf te halen, zich in te zetten voor maatschappelijke organisaties en kennis te maken met bedrijven in Amsterdam.

Buitenlandervaring

Dankzij de steun van donateurs zorgt het universiteitsfonds dat elk jaar honderden Nederlandse studenten met een reisbeurs een deel van de studie, een stage of een onderzoek in het buitenland kunnen doen. Deze buitenlandervaring is goed voor de studenten zelf en draagt bovendien bij aan een ambitieuze en internationale studiecultuur.

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

25 april 2018