Jaarfonds 2017 - Maak het mogelijk

Met het Jaarfonds werft het Amsterdams Universiteitsfonds jaarlijks onder alumni, medewerkers en vrienden van de UvA, met hun bijdrage worden bijzondere projecten gesteund die zonder aanvullende financiering geen doorgang vinden.

 • Marike van Roon

  Zorg voor behoud van historisch filmmateriaal

  De Bijzondere Collecties wil een filmprogramma maken over de rijke universiteitsgeschiedenis. Daarvoor is het op zoek naar films, die ook bij alumni kunnen liggen. De tijd dringt want de oude rollen zijn kwetsbaar.

  Lees verder
 • Mridula Shobinath

  Steun internationaal talent

  Studeren aan de UvA is niet voor iedereen weggelegd. Dankzij de Amsterdam Excellence Scholarship volgen ambitieuze studenten, zoals Mridula Shobinath, een studie aan de UvA en dragen zij bij aan onze internationale studiecultuur.

  Lees verder
 • Bowen Paulle

  Haal jongeren met leerachterstand weer bij de les

  Het Mundus College in Amsterdam Nieuw-West start een proef om schooluitval tegen te gaan met de methode High Dosage Tutoring. De universiteit analyseert de resultaten. Als blijkt dat deze lesmethode werkt, kan zij landelijk worden toegepast.

  Lees verder
 • Iconen Jaarfonds

  Over het Jaarfonds

  Met het Jaarfonds werft het Amsterdams Universiteitsfonds elk jaar voor bijzondere projecten die zonder aanvullende financiering geen doorgang vinden.

  Lees verder