Nalaten

Als u nalaat aan het Amsterdams Universiteitsfonds draagt u bij aan de toekomst van de wetenschapsbeoefening aan de UvA. Zo kunnen nieuwe generaties studenten en onderzoekers zich ontwikkelen en werken aan de wereld van morgen.

Als u geen testament heeft, dan gaat uw nalatenschap volgens een vastgestelde verdeling naar uw erfgenamen. Wilt u binnen de wettelijke kaders zelf bepalen wat u aan wie nalaat, dan is het verstandig een notaris uw testament te laten opmaken. Daarin kunt u ook goede doelen opnemen. Net als schenken bij leven kan ook nalaten aan een goed doel fiscaal gunstig zijn.

Legaat of erfstelling

Overweegt u het Amsterdams Universiteitsfonds in uw testament op te nemen, dan gaan we graag met u in gesprek om te bekijken hoe wij het beste aan uw wensen tegemoet kunnen komen. Het universiteitsfonds heeft uitgebreide ervaring met nalatenschappen.

Nalaten kan door middel van een legaat of erfstelling. Met een legaat kunt u een specifiek bedrag nalaten of een bepaald goed, zoals een schilderij, boekencollectie, aandelenportefeuille of een pand. Wanneer u een bepaald percentage van uw nalatenschap voor het Amsterdams Universiteitsfonds wilt bestemmen, kunt u gebruikmaken van een erfstelling.

Meer informatie

Heeft u vragen over onderwerpen als testament, erfstelling, legaat en schenkingsrecht? Op de website www.notaris.nl leest u er meer over.

Wilt u vrijblijvend praten over de mogelijkheid om iets na te laten voor studenten, onderzoek of het behoud van erfgoed? Neem dan contact met ons op: we nemen graag de tijd om de mogelijkheden met u te bespreken en met u mee te denken.

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

8 december 2014