Internationaal doneren

Veel alumni en vrienden buiten Nederland zijn sterk betrokken bij de Universiteit van Amsterdam. Ook zij kunnen de UvA via het Amsterdams Universiteitsfonds financieel ondersteunen.

Doneren van buiten Nederland kan op drie manieren.

  1. Machtigen
    U kunt het Amsterdams Universiteitsfonds machtigen om eenmalig of periodiek een bedrag van uw rekening af te schrijven. Hiervoor vult u het donatieformulier in.
  2. Overmaken
    U kunt een bedrag overmaken naar de rekening van het Amsterdams Universiteitsfonds. IBAN-nummer: NL24ABNA0453215653. BIC-code: ABNANL2A. 
  3. Betalen met creditcard
    Wilt u uw creditcard gebruiken? Vul het donatieformulier in en kies de optie ‘betaling per creditcard’. Vermeld bij de overschrijving IBAN-nummer: NL24ABNA0453215653 en BIC-code: ABNANL2A.

Vanuit sommige landen bestaat de mogelijkheid om fiscaal gunstig doneren aan het Amsterdams Universiteitsfonds. Uw belastingadviseur kan u daarover informeren.

Doneren vanuit de Verenigde Staten

Donateurs in de Verenigde Staten kunnen fiscaal gunstig doneren aan het Amsterdams Universiteitsfonds.

University of Amsterdam Fund

Donateurs in de Verenigde Staten kunnen fiscaal gunstig schenken aan het Amsterdams Universiteitsfonds via het ‘University of Amsterdam Fund’. Dit fonds maakt deel uit van de Netherland-America Foundation (NAF) en wordt door de Amerikaanse belastingdienst beschouwd als goed doel. 

Giften per cheque

Schrijf een cheque uit aan de Netherland-America Foundation, schrijf ‘University of Amsterdam Fund’ in de memo-sectie van de cheque, en stuur deze met het ingevulde donatieformulier naar:

The Netherland-America Foundation
82 Wall Street, Suite 709,
New York, NY 10005-3643.

Giften per creditcard of Paypal

Ga naar de pagina van het University of Amsterdam Fund op de website van de Netherland-America Foundation, vul uw gegevens in en maak uw betaling in orde.

Giften per bank

Maak uw gift over naar IBAN: NL25ABNA0416292003, BIC: ABNANL2A van de Netherland-America Foundation, o.v.v. ‘University of Amsterdam Fund’.

Overige giften

Neem voor het doen van overige giften, waaronder (on)roerende goederen, contact op met de Netherland-America Foundation.

E: amolenaar@thenaf.org
T: (212) 825-1221.

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

3 augustus 2017