Rechtenfaculteit maakt onderwijs meer praktijkgericht

Amsterdam Law Practice moet als nieuw vak binnen de rechtenopleiding de verbinding tussen het onderwijs en de maatschappij verbeteren. In het vak werken studenten samen en worden ze gestimuleerd om over de grenzen van hun juridische discipline te stappen en verschillende rechtsgebieden te combineren. 

Rechtbank, Vrouwe Justitia

In clinics, moot courts en simulaties leren rechtenstudenten het recht toepassen in complexe vraagstukken. Door samen te werken aan complexe vraagstukken uit de samenleving worden studenten beter voorbereid op de eisen die de samenleving aan hen stelt. Ze leren over de grenzen van een juridische discipline te stappen.

De samenleving vraagt om afgestudeerden met een brede blik en geavanceerde vaardigheden als flexibiliteit, complex redeneren, probleemoplossend vermogen, en sociale en communicatieve vaardigheden. Door toepassing van het recht in een complexe context, wordt het begrip van het recht verdiept. 

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid ontvangt voor een periode van drie jaar jaarlijks 49.000 euro vanuit het Amsterdams Universiteitsfonds ten behoeve van de lancering en inrichting van de Amsterdam Law Practice.

 

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

24 januari 2018