Internationaal congres over borstweefsel

De Gordon Research Conference on Mammary Gland Biology is een van de meest gerenommeerde congressen op het gebied van borstweefsel. Renée van Amerongen, als MacGillavry fellow en universitair hoofddocent verbonden aan het Swammerdam Institute for Life Sciences aan de FNWI, ontvangt voor de organisatie van het internationale congres een bijdrage van het universiteitsfonds.

Gordon Research Conference

Jaarlijks bezoeken zo’n 200 wetenschappers Gordon Research Conference on Mammary Gland Biology. Zij bespreken een breed scala aan onderwerpen, variërend van borstkanker tot ontwikkelingsbiologie en melkproductie. De nadruk ligt hierbij altijd op fundamenteel onderzoek. De wetenschappers worden gestimuleerd om over hun grenzen heen te kijken. Dit leidt vaak tot onverwachte ideeën en nieuwe samenwerkingen.

Het congres is strikt ‘off the record’ wat inhoudt dat er geen abstracts worden verspreid en fotografie/Facebook/Twitter verboden zijn. Zowel in de presentaties als postersessies wordt van wetenschappers expliciet verwacht dat zij vooral ongepubliceerde data presenteren.

Tijdens het congres is er veel aandacht voor de interactie tussen jonge onderzoekers (promovendi en postdocs) en oudere, meer gevestigde wetenschappers. Hierdoor vindt niet alleen uitwisseling van wetenschappelijke kennis plaats, maar is er ook ruimte voor gesprekken over zaken als carrièreperspectieven en mentoring. 

De subsidie vanuit het universiteitsfonds bedraagt 10.000 euro en draagt een deel van de reis- en verblijfskosten van de sprekers. Het congres vindt plaats van 27 mei tot en met 1 juni in Italië. 

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

24 januari 2018