Live restauratie mummiekist in Allard Pierson Museum

De komende maanden wordt in het Allard Pierson Museum live gewerkt aan de restauratie van een mummiekist uit het oude Egypte.

sarcofaag

Helbertijn Krudop, restaurator van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en alumnus Conservering en restauratie van cultureel erfgoed (Restauratiekunde) van de Universiteit van Amsterdam, werkt de komende maanden vier dagen per week tijdens de openingstijden van het museum.  Verwacht wordt dat de restauratie half maart 2018 klaar zal zijn. Bezoekers kunnen vragen voor de restaurator achterlaten op een krijtwand bij het atelier. De antwoorden worden vervolgens gedeeld via social media. De restauratie is dus ook te volgen via Instagram, Twitter en via de Facebook-pagina van het Allard Pierson Museum. #allardpiersonlive

Kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie staat de familieprogrammering ook in het teken van deze live restauratie. Van 2 tot en met 5 januari kunnen kinderen mummies en andere griezels komen knutselen en op zondag 7 januari geeft Helbertijn om 15.00 uur een familielezing. Zie de website van het Allard Pierson Museum voor meer informatie.

De restauratie van de mummiekist en van de cartonnage is mogelijk gemaakt door het Jaarfonds van het Amsterdams Universiteitsfonds.

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

20 december 2017