Reis- en studiebeurzen

Studenten die een deel van hun studie in het buitenland volgen kunnen een reisbeurs aanvragen. Ook steunt het universiteitsfonds studieverenigingen die een reis organiseren en talentvolle buitenlandse studenten die voor hun studie naar de UvA komen.

Individuele reisbeurzen

Studie, stage of veldwerk brengt UvA-studenten naar alle uithoeken van de wereld. Jaarlijks ontvangen ruim 400 studenten een reisbeurs van het Amsterdams Universiteitsfonds. Deze reisbeurs stelt talentvolle studenten in staat een deel van hun studie aan een buitenlandse universiteit te volgen of daar onderzoek te doen. Internationale ervaringen vormen een waardevolle aanvulling op de studietijd en laten een onuitwisbare indruk achter. 

Een reisbeurs geldt als aanvullende financiering. De hoogte ervan is afhankelijk van de bestemming en de duur van het verblijf. Jaarlijks wordt voor ruim 160.000 euro aan individuele reisbeursen uitgekeerd.

Groepsreisbeurzen

Groepen studenten en studieverenigingen die een buitenlandse studiereis organiseren kunnen daarvoor een subsidie aanvragen bij het Amsterdams Universiteitsfonds. Tijdens studiereizen kunnen studenten hun kennis verbreden en verdiepen. 

De groepsreisbeurs geldt als aanvullende financiering. De hoogte ervan is afhankelijk van de bestemming en de grootte van de groep. Jaarlijks wordt voor ruim 12.000 euro aan groepsreisbeursen uitgekeerd.

Amsterdam Excellence Scholarships

Uitzonderlijk getalenteerde studenten van buiten de Europese Unie kunnen met een Amsterdam Excellence Scholarship aan de UvA een masteropleiding volgen. Naast het reguliere studieprogramma nemen deze bursalen, samen met Nederlandse talenten, deel aan een extra programma dat hen aanmoedigt het beste uit zichzelf te halen, zich in te zetten voor maatschappelijke organisaties en kennis te maken met bedrijven in Amsterdam.

Volkert van der Willigenbeurs

Elk jaar worden vanuit het Volkert van der Willigenfonds twee beurzen uitgereikt aan talentvolle studenten. De beurzen richten zich op het onderzoekgebied Ecologie en Astroparticle Physics. Beide beurzen zijn 3.000 euro groot.

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

12 juni 2017