Reisverslagen

Om studenten in staat te stellen academische ervaring in het buitenland op te doen, verleent het Amsterdams Universiteitsfonds reisbeurzen aan studenten. Ook studieverenigingen kunnen subsidies aanvragen voor groepsreizen die zij voor studenten aan de UvA organiseren.

Lees hier een selectie reisverslagen.

Resultaten 1 - 20 van 24

 • Josie Krijgsman

  'Kritisch evalueren telt mee voor eindcijfer'

  Josie Krijgsman, bachelorstudent Psychologie, studeerde een semester aan de Simon Fraser University in de Canadese stad Vancouver. Ze deed een minor Criminologie, een richting die aan de UvA niet gevolgd kan worden.

  Lees verder
 • Saar Ariel

  ‘Ik moest mijn collega’s bijpraten over dit onderwerp’

  Saar Ariel, masterstudent Cultural Psychology, kan dankzij een reisbeurs van het Amsterdams Universiteitsfonds stagelopen bij Global TIES for Children, een onderzoekcentrum binnen New York University. Ze schreef een review over sociale cohesie ...

  Lees verder
 • Dorian Bas Zanzibar

  Planten verzamelen op Zanzibar

  Dorian Bas, student Freshwater and Marine Biology, is mede dankzij een reisbeurs van het universiteitsfonds naar Zanzibar gegaan. Op het eiland doet ze onderzoek naar epifyten. Epifyten zijn organismen die groeien op andere planten. 

  Lees verder
 • Seringe Huisman

  Sedimentenonderzoek in het Amazonegebied

  Seringe Huisman, masterstudent Biological Sciences, verbleef in juli en augustus in het Amazonegebied van Ecuador. Mede dankzij een reisbeurs vanuit het universiteitsfonds voerde ze in een team van Paleo-ecologen veldwerk voor haar onderzoek uit. ...

  Lees verder
 • Younes Douari

  Student ontwikkelt OV-app in Ghana

  Younes Douari, student Sociale Geografie en Planologie, wilde in Afrika studeren, maar niet naar het vaak gekozen Zuid-Afrika. Hij kwam uit bij de Universiteit van Ghana in Accra.

  Lees verder
 • Smun

  Studenten leren VN kennen in debatwedstrijd

  Een groep van 25 Amsterdamse studenten heeft deelgenomen aan SMUN 2016, de Stockholm Model United Nations die van 10 tot en met 13 november in Stockholm werd gehouden. De studenten deden tijdens deze internationale debatwedstrijd ervaring op in ...

  Lees verder
 • Wege Prijs

  UvA-student in winnend team Wege Prize 2016

  Livio Bod is dankzij een reisbeurs aanwezig bij de uitreiking van de Wege Prize 2016. Zijn team wint de prijsvraag waarmee studenten vanuit verschillende disciplines samenwerken aan het verduurzamen van de samenleving.

  Lees verder
 • Noor Toxopeus

  Gaatjes vullen en poetsles op Ometepe

  Noor Toxopeus deed in Nicaragua onderzoek naar verschillende behandelmethoden van gaatjes bij kinderen. De bevindingen van het onderzoek worden verwerkt in haar masterscriptie voor het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam.

  Lees verder
 • Idalia Petrykowski

  Prachtige momenten in het leven down under

  Idalia Petrykowski studeert een semester aan de University of New South Wales in Sydney, Australië. 'Mijn Australisch avontuur hoort zonder twijfel bij de beste maanden van mijn leven. Studeren in het buitenland is een unieke stap naar avontuur ...

  Lees verder
 • GAOS naar Polen

  Aardwetenschappers met GAOS op studiereis naar Polen

  Studievereniging GAOS is eind juli twaalf dagen in Polen om de kennis van studenten Aardwetenschappen/Earth Sciences van de UvA te verbreden. De deelnemers verblijven op drie locaties en bezoeken diverse bezienswaardigheden.

  Lees verder
 • Marijke Kruijven

  Koffie drinken met de professor

  Marijke van Ruijven ging naar de Loyola University New Orleans om haar academische vaardigheden te ontwikkelen en haar kennis te verbreden. De relatie tussen student en professor blijkt heel anders dan in Nederland.

  Lees verder
 • grand tour 2014

  Inzicht in verbondenheid van Macedonië, Albanië en Noord-Griekenland

  De Grand Tour 2014 voerde de deelnemers naar Macedonië, Albanië en het noorden van Griekenland. De rondreis geeft inzicht in historische en actuele verbondenheid van de verschillende gebieden.

  Lees verder
 • Vera Houwaart

  Echt tentamen zorgt voor beter inzicht

  Vera Houwaart volgt vijf vakken aan het University College Dublin. Grote collegezalen, studeren in de universiteitsbibliotheek en leuke campusclubs zorgen voor een unieke academische ervaring.

  Lees verder
 • Studiereis naar Gambia

  Bachelor- en masterstudenten van de opleiding Child Development and Educational Science gaan met steun van het Amsterdams Universiteitsfonds op studiereis naar Gambia. De studenten krijgen uitleg, werken mee en helpen waar mogelijk.

  Lees verder
 • SEFA in Bangladesh

  Studenten zoeken oplossing voor voedselvraagstuk

  Jan de Haan, Bas Jongerius, Bartjan Sonneveld, Tristan Wesenhagen en Sophia Broos van de studievereniging Economie en Bedrijfskunde reisden dit jaar met steun van het Amsterdams Universiteitsfonds af naar Bangladesh om onderzoek te doen naar het ...

  Lees verder
 • Enthousiaste docenten in een energieke stad

  Annegrietje Franssen studeert Geschiedenis en volgt een semester aan het Baruch College te New York. Ze dompelt zich onder in de energieke stad en laaft zich aan het enthousiasme en de kennis van de docenten.

  Lees verder
 • Ayla Krijnen op Keros

  Kijken naar scherven vergroot kennis over bewoners Keros

  Ayla Krijnen nam deel aan een archeologisch project van de Universiteit van Cambridge. Ze werkte samen met specialisten en studenten van diverse buitenlandse universiteiten en heeft haar archeologische kennis enorm vergroot.

  Lees verder
 • Maurits Rade Tahrir

  Arabische Lente. De Revolutie met de smartphone

  Maurits Rade, student Geschiedenis, verbleef achttien dagen in Egypte. Hij deed dit in het kader van zijn onderzoek naar de Arabische Lente en de wijze waarop een onderdrukte bevolking ten tijde van revoluties communicatietechnologie kan gebruiken.

  Lees verder
 • Koen van Bemmelen in Singapore

  Studeren in Singapore verruimt blik

  Koen van Bemmelen studeert aan het Amsterdam University College en volgt een semester aan de National University of Singapore. Studenten van over de hele wereld leven, leren en werken hier samen.

  Lees verder
 • Luc Van Laak in Nicaragua

  Mondverzorging bij schoolkinderen van Isla de Ometepe

  Luc van Laak reist met drie studiegenoten Tandheelkunde naar Nicaragua. Op Isla de Ometepe doen zij een klinische verdieping en verzamelen ze data voor hun masterscripties.

  Lees verder