Isaac Roet Prijs

De Isaac Roet Prijs wordt toegekend aan een student of alumnus van de Amsterdam Business School die met zijn projectplan de overtuigingen van Isaac Roet uitdraagt.

De prijs stimuleert de maatschappelijke betrokkenheid van studenten en alumni van de Amsterdam Business School. Zij worden gestimuleerd hun zakelijke capaciteiten in te zetten om een evenwicht te vinden tussen economische ontwikkeling enerzijds en het welzijn van de samenleving en het milieu anderzijds. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 5.000 euro, die moet worden gezien als een aanmoediging en in het project dient te worden geïnvesteerd.

Meer informatie over de prijs en deelname staat op de website van de Amsterdam Business School.

Leana Budico

Leana Budico ontving de Isaac Roet Prijs op vrijdag 15 september tijdens het business seminar UvA in Carré

Winaar 2016

Leana Budico, MBA-student aan de Amsterdam Business School, heeft de Isaac Roet Prijs 2016 ter waarde van 5.000 euro gewonnen met haar project voor het aantrekkelijk maken van Chisinau, de hoofdstad van Moldavië. Budico werkt met haar project aan het verhogen van de leefbaarheid in Chisinau met behulp van zogenaamde Tactical Urbanist Techniques, waarbij gedurende korte tijd publieke ruimtes, zoals straten en pleinen, worden aangekleed of opgevrolijkt. Er zijn diverse deelprojecten die worden uitgevoerd door lokale kunstenaars. Door de keuze van de locaties komen veel bewoners van de stad ermee in aanraking. De jury van de Isaac Roet Prijs is ervan overtuigd dat dit project de wereld op kleine schaal zal verbeteren. 

Winnaar 2015

Jason Weller, alumnus van de Amsterdam Business School, heeft met zijn ‘Fietsproject’ de Isaac Roet Prijs 2015 gewonnen. Fietsproject stuurt Nederlandse fietsen naar Ghana, waar ze via het Village Bicycle Project worden gedistribueerd in landelijke gemeenschappen. 

Bekijk de film van de uitreiking van de Isaac Roet Prijs 2015.

Video wordt geladen..

Over Isaac Roet

Isaac Roet (1891-1944) was econoom en uitvinder. Hij heeft onder andere een octrooi aangevraagd voor een zakdoekvouwmachine. Roet was een van de oprichters van het Nederlands Instituut van Registeraccountants. In zijn testament heeft hij laten vastleggen dat een deel van zijn nalatenschap zou worden aangewend voor de bevordering van wereldvrede door economische interactie. Isaac Roet is in 1944 in Auschwitz vermoord.

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

9 november 2016