Over het Jaarfonds

Met het Jaarfonds werft het Amsterdams Universiteitsfonds elk jaar voor bijzondere projecten die zonder aanvullende financiering niet kunnen worden gerealiseerd.

Steun het Jaarfonds

Vindt u het belangrijk dat de Universiteit van Amsterdam een inspirerende omgeving blijft waarin studenten en onderzoekers zich kunnen ontwikkelen? Geef dan aan het Jaarfonds van het Amsterdams Universiteitsfonds en steun bijzondere projecten op het gebied van erfgoed, onderzoek en beurzen.

Doneren kan op verschillende manieren.

  • Eenmalig via iDEAL
  • Door een bedrag over te maken op:
    IBAN NL 24 ABNA 045 3215 653 
    tnv Amsterdams Universiteitsfonds
    ovv Jaarfonds [doel]
  • U kunt ons ook machtigen om eenmalig of doorlopend een bedrag van uw rekening te incasseren.

In eerste instantie gaat het bijeengebrachte geld direct naar de in de campagne uitgelichte projecten. Indien er meer wordt opgehaald dan voor dit project nodig is, wordt het overgebleven bedrag gebruikt om andere projecten binnen het thema te realiseren.

Cultureel erfgoed

Erfgoed

Cultureel erfgoed heeft een grote toegevoegde waarde voor universitair onderwijs en onderzoek en de maatschappij. Voorwaarde is wel dat de erfgoedcollecties toegankelijk zijn voor onderzoekers, studenten én geïnteresseerd publiek. Als zij toegang hebben tot de collecties kunnen zij onze cultuurschatten ontdekken en het verleden onderzoeken.

Helpt u het cultureel erfgoed toegankelijk te maken en te houden?

Beurzen

Reis- en studiebeurs

Een internationale ervaring is belangrijk voor de academische vorming en de persoonlijke ontwikkeling van jonge academici. Elk jaar verstrekt het Amsterdams Universiteitsfonds enkele honderden reisbeurzen, zodat ook de huidige generatie studenten haar grenzen kan verleggen en zich kan voorbereiden op een steeds internationaler wordende samenleving.

Zorgt u dat studenten hun grenzen kunnen verleggen?

Onderzoek

Onderzoek

De Universiteit van Amsterdam is leidend in tal van onderzoeksgebieden. Naast grote onderzoeken vinden er vele bijzondere onderzoeks- en andere projecten plaats die zonder aanvullende financiering van het Amsterdams Universiteitsfonds geen doorgang zouden vinden. Zo maken donateurs met giften allerlei projecten mogelijk en zorgen zij dat wetenschappers beschikken over de beste voorzieningen.

Zorgt u dat bijzondere onderzoeksprojecten doorgang vinden?

Studentenprojecten

Studentenvoorzieningen

De studietijd is niet alleen een academische, maar ook een persoonlijke ontdekkingsreis. De ontwikkeling buiten de collegebanken draagt hier aan bij. Daarom ondersteunt het universiteitsfonds initiatieven die het studentenleven verrijken.

Zorgt u dat studenten zich kunnen ontplooien?

 

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

21 mei 2019