Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De Artis Bibliotheek ontvangt subsidie voor het conserveren en digitaliseren van een aantal topstukken uit de collectie. Het gaat om de zogenaamde folianten (boeken van groot formaat) en een aantal werken uit de kluiscollectie.

Artis Bibliotheek

De Artis Bibliotheek herbergt een aantal van de belangrijkste natuurhistorische boeken. De kluiscollectie bevat een aantal zeer zeldzame waardevolle exemplaren. Door de werken te digitaliseren kunnen ze nog beter worden gebruikt bij onderwijs en onderzoek. De gedigitaliseerde werken worden op termijn in de beeldbanken van UvA Erfgoed online gepubliceerd, hierdoor kan een breed publiek kennismaken met de rijke collectie van de Artis Bibliotheek.

Artis Bibliotheek

Grondlegger van de indrukwekkende collecties op het gebied van natuurlijke historie, evolutietheorie, natuurstudie, land- en reisbeschrijvingen en de dierentuin is Artis-oprichter en -directeur G.F. Westerman. Sinds de oprichting komen biologen en andere onderzoekers de collecties raadplegen, vaak samen met hun studenten. Ook nu wordt de Artis Bibliotheek nog intensief gebruikt door studenten en onderzoekers die zich bezighouden met de geschiedenis van de natuurwetenschappen, zoals Redmond O’Hanlon, Tijs Goldschmidt en Kester Freriks.

De Artis Bibliotheek is bij eerdere restauratie- en conserveringsprojecten ook gesteund door het universiteitsfonds. In 2015 was het een van de doelen van het Jaarfonds.

Over het Amsterdams Universiteitsfonds

Het Amsterdams Universiteitsfonds maakt met steun van donateurs tal van bijzondere initiatieven mogelijk. Ook bijdragen?