Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Science Night 2019 gaat over sex, drugs en rock'n roll. Op vrijdag 12 april 2019 organiseert APROVE, de promovendi-vereniging van het AMC, in samenwerking met proVUmc, de promovendi-vereniging van het VUmc, de Science Night. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door steun van het Amsterdams Universiteitsfonds. Het jaarlijkse symposium daagt jonge wetenschappers uit na te denken over de wetenschap vanuit een ander perspectief dan de eigen discipline.

Approve science night

Dit jaar is het thema “Sex, Drugs & Rock ’n Roll”. Het doel van de avond is de invloed van dit prikkelende thema in de wetenschap te bespreken met toonaangevende sprekers uit een interdisciplinair veld.

Inger Leemans, hoogleraar cultuurgeschiedenis aan de Vrije Universiteit, bespreekt de opkomst van de pornografie vanaf de gouden eeuw tot nu. Heidi Lesscher, universitair docent en neurobioloog bij de Universiteit Utrecht, zal het controleverlies dat we krijgen bij het nuttigen van alcohol toelichten aan de hand van geavanceerde diermodellen en zo inzicht geven in welke neurobiologische processen en gedragskenmerken bijdragen aan verslavingsgevoeligheid en verslavingsgedrag. Ellen Laan, hoogleraar seksuologie en psycholoog in het AMC, zal het taboe over de vrouwelijke seksualiteit doorbreken en onze ogen openen voor de orgasm gap. Henkjan Honing, hoogleraar muziekcognitie aan de Universiteit van Amsterdam, zal ingaan op de vraag of wij als mens de enige muzikale soort zijn, of dat dieren nog veel muzikaler zijn.

Er is plaats voor ruim 350 promovendi en postdoctoraal onderzoekers van het AMC en VUmc, en overige geïnteresseerden. Ze bespreken fascinerende nieuwe wetenschappelijke inzichten, vergroten hun kritische blik, en breiden hun netwerk uit.