Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Jan van de Streek, hoogleraar Fiscaal concernrecht, ontvangt de Saskia J. Stuivelingprijs 2018 voor zijn onderzoek naar de memo’s over de dividendbelasting. Hij heeft volgens de jury een innovatieve bijdrage geleverd aan de verslaggeving over dit onderwerp.

Jan van de Streek

Van de Streek heeft nauw samengewerkt met redacteuren van uiteenlopende media bij de berichtgeving over de voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting, het meest omstreden politieke onderwerp van het kabinet Rutte III in het afgelopen jaar. Ook heeft hij in 2018 onder eigen naam artikelen over de dividendbelasting geschreven voor Follow The Money, Trouw, Het Financieele Dagblad en het Weekblad Fiscaal Recht, en heeft hij de redactie van Nieuwsuur over dit onderwerp bijgestaan.

Het onderzoek van Van de Streek naar de memo’s over de dividendbelasting heeft volgens de jury een innovatieve bijdrage geleverd aan de verslaggeving over dit onderwerp. Daarmee verdient hij de Saskia J Stuivelingprijs 2018 die bekendstaat als de ‘journalistieke prijs voor een journalistieke buitenstaander’.

Momenteel werft het Amsterdams Universiteitsfonds met het Jaarfonds voor het onderzoek Fiscale Transparantie waarmee Van de Streek openheid wil krijgen over belastingontwijking door multinationals en de daarmee samenhangende belastingconcurrentie tussen landen. Hij spreekt hierover tijdens de Universiteitsdag op zaterdag 15 juni.