Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Stichting Right2Education zet met steun van het Amsterdams Universiteitsfonds een cursus Engels op. Door deze cursus zijn vluchteling-studenten beter voorbereid op het academisch onderwijs en vergroten zij hun mogelijkheden. 

Het Nederlandse integratiebeleid ten opzichte van statushouders heeft volgens Stichting Right2Education veel beperkingen met betrekking tot de duur en de strekking van de aangeboden voorzieningen. Veel vluchteling-studenten hebben daardoor problemen met het vinden van de gepaste hulp of ondersteuning en geven aan hierdoor te worden ontmoedigd. De stichting wil deze jongeren een perspectief bieden en hen klaarstomen voor integratie in onze samenleving.

Stichting Right2Education ontwikkelt met steun van het Amsterdams Universiteitsfonds een eigen IELTS Engels cursus voor vluchtelingstudenten. De lessen worden gegeven op verscheidene niveaus, met een extra focus op academisch en literair Engels. Na deze cursus maken de studenten een examen en krijgen zij een officieel taalcertificaat. Met dit certificaat op zak kunnen zij zich aanmelden voor universitaire studies. De gaststudenten geven op hun beurt Arabisch les aan studenten tijdens ‘language cafés’. De lessen worden gegeven op het Amsterdam University College, waar de stichting ook is opgericht.