Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Met het programma Zorg op het Bord geeft Amsterdam UMC, locatie AMC, voeding een centrale rol in zorg, onderwijs en onderzoek. Een symposium rond dit initiatief voor betere zorg ontvangt steun vanuit het Amsterdams Universiteitsfonds. 

Het verbeteren van voeding kan leiden tot betere zorg. Optimale voeding blijkt een positieve invloed te hebben op complicaties en ligdagen in het ziekenhuis. Het vergroten van kennis omtrent voeding bij zorgprofessionals is daarom cruciaal. Tijdens het Zorg op het Bord symposium, dat plaatsvond op dinsdag 21 mei, gingen studenten en medewerkers van Amsterdam UMC én patiënten in gesprek met vooraanstaande wetenschappers om na te denken over belangrijke onderwerpen binnen de voedingswetenschap.

Toonaangevende sprekers bespraken (wetenschappelijke) aspecten van voeding. Onderwerpen als ‘voeding als medicijn’, ‘smaaksturing’ en ‘omgaan met voedingshypes’ passeerden de revue. De sprekers werden afgewisseld door een kookintermezzo van Jelle Ferwerda, pionier op gebied van smaaksturing, om hetgeen geleerd is direct in de praktijk te brengen. Ook was er een markt waar (lokale) producenten hun producten promoten.