Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

De Society for the History of Authorship, Reading and Publishing vormt een wereldwijd netwerk van onderzoekers die, elk op hun eigen manier, met het boek bezig zijn. Het netwerk verenigt disciplines als Boekwetenschap, Geschiedenis, Kunstgeschiedenis, Erfgoedstudies en Literatuurwetenschap. In 2020 vindt het congres van de vereniging aan de UvA plaats. Het thema is The Power of the Written Word.

Het jaarlijkse congres trekt circa driehonderd leden uit de gehele wereld, van Zuid-Afrika tot Japan en van Mexico tot Duitsland. De organisatie is een brede samenwerking waarin naast de UvA ook de VU, het Rijksmuseum, Joods Historisch Museum en de Koninklijke Bibliotheek vertegenwoordig zijn. Het thema, The Power of the Written Word, refereert aan de krachtige werking van tekst in een wereld die bol staat van visuele cultuur. Daarnaast symboliseert het de bijzondere, reputatie van Amsterdam.

Het congres duurt vijf dagen. Daarvan zijn drie aan lezingen gewijd, en twee aan excursies en workshops. Veel van de onderwerpen zullen zowel in het onderzoek, als in het onderwijs terugkeren. De call for papers wordt deze maand uitgestuurd. Het Amsterdams Universiteitsfonds draagt bij aan het congres.