Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

De 40-jarige Syriër Muhammad ontvangt steun vanuit het Fonds Studie zonder Grenzen van het universiteitsfonds om zijn masteropleiding Accountancy and Control af te ronden.

Muhammad is gevlucht uit Syrië en heeft in 2015 een verblijfsvergunning gekregen. Na een lang verblijf in een AZC kon hij in 2016 beginnen met een cursus Nederlands. Na het staatsexamen begon hij aan de Universiteit Utrecht de studie Econometrie, Bedrijfsprocesbeheer. In februari 2019 startte hij aan de UvA de master Accountancy and Control. Daar staat hij bekend als een gedreven en ambitieuze student die niet alleen de inhoud van het vak leert maar ook de moeilijkere vraagstukken oppakt en er mee aan de slag gaat. 

Muhammad ontvangt als masterstudent geen uitkering van de gemeente waar hij woont. Gezien zijn leeftijd behoort studiefinanciering niet tot de mogelijkheden. Dankzij deze beurs kan hij zijn masteropleiding afronden. Na het behalen van zijn bul wil hij eigen administratie- en accountantskantoor starten, een actieve bijdrage aan de Nederlandse samenleving geven.