Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Laat u internationaal talent uitblinken?

Dankzij een Amsterdam Excellence Scholarship kan Camila Puig Ibarra de master Archival and Information Studies volgen aan de UvA. Met de kennis die zij opdoet wil zij het verleden ontrafelen met behulp van de nieuwste digitale technieken.

Een volledige beurs voor een jaar bedraagt 25.000 euro

 

De Mexicaanse Camila Puig Ibarra is een van de talentvolle studenten die dit jaar is geselecteerd voor een Amsterdam Excellence Scholarship (AES). De beurs is voor haar van onschatbare waarde.

Camila Puig Ibarra
Camila Puig Ibarra, masterstudente (foto: Mitchell van Voorbergen)

‘Zonder de Amsterdam Excellence Scholarship zou ik nooit aan de UvA kunnen studeren. Op mijn vakgebied staat de masterstudie die ik hier kan volgen hoog aangeschreven, want de UvA is een van de weinige universiteiten ter wereld die een studie biedt die de meer traditionele vormen van archiefbeheer combineert met digitalisering. In archieven is belangrijke geschiedenis te ontdekken, alleen al wanneer je kijkt naar de achterliggende redenen om een document te bewaren. Tijdens mijn master hoop ik het verleden te ontrafelen, waarbij mijn focus ligt op de rol van vrouwen in de geschiedenis,' aldus Camila.

Kansen voor veelbelovende studenten van buiten de EU

De Amsterdam Excellence Scholarships zijn speciaal in het leven geroepen voor excellente studenten van buiten de Europese Unie. Voor deze groep buitenlandse studenten is een jaar studeren in Nederland zeer kostbaar. Zij kunnen geen lening aanvragen en betalen voor een master gemiddeld zeven keer zo veel als een Nederlandse student. Samen met de kosten voor levensonderhoud komt zo’n jaar studeren aan de UvA voor hen al gauw neer op een bedrag van 25.000 euro.

Het Jaarfonds wil dit jaar in ieder geval twee beurzen mogelijk maken. Hiervoor is úw bijdrage nodig.

Helpt u mee en laat u internationaal talent uitblinken?