Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Over het Jaarfonds

Met het Jaarfonds werft het Amsterdams Universiteitsfonds elk jaar voor bijzondere projecten die zonder aanvullende financiering niet kunnen worden gerealiseerd. In september gaat de Jaarfondscampagne 2020 van start. Binnenkort leest u hier meer over de projecten die dit jaar zijn geselecteerd.

Steun het Jaarfonds

Vindt u het belangrijk dat de Universiteit van Amsterdam een inspirerende omgeving blijft waarin studenten en onderzoekers zich kunnen ontwikkelen? Geef dan aan het Jaarfonds van het Amsterdams Universiteitsfonds en steun bijzondere projecten op het gebied van erfgoed, onderzoek en beurzen.

Het bijeengebrachte geld gaat direct naar de in de campagne uitgelichte projecten. Wordt er meer opgehaald dan voor een project nodig is, dan wordt het overgebleven bedrag gebruikt om andere projecten binnen het thema te realiseren.

 

Cultureel erfgoed

Donateurs zorgen ervoor dat wetenschappers en studenten het verleden kunnen onderzoeken en cultuurschatten kunnen restaureren en conserveren. Op deze manier wordt én blijft het cultureel erfgoed voor iedereen toegankelijk.

Beurzen

Met steun van het Jaarfonds kunnen Nederlandse studenten internationale ervaring opdoen en kunnen getalenteerde studenten van buiten de EU een masteropleiding volgen aan de UvA. Een wisselwerking die bijdraagt aan een ambitieuze studiecultuur.

Onderzoek

De UvA stelt wetenschappers in staat baanbrekend onderzoek te doen. Mede dankzij aanvullende financiering uit het Jaarfonds blijft de UvA toonaangevend op tal van onderzoeksgebieden.

Studentenprojecten

De studietijd is niet alleen een academische, maar ook een persoonlijke ontdekkingsreis. De ontwikkeling buiten de collegebanken draagt hieraan bij. Daarom ondersteunt het universiteitsfonds initiatieven die het studentenleven verrijken.