Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Jan van Luxemburg Prijzen

Liefde voor lezen

Als liefhebber van literatuur, begreep Jan van Luxemburg dat literatuur pas echt betekenis krijgt wanneer lezers met elkaar in gesprek gaan over wat ze gelezen hebben en over hoe de literatuur ze heeft geraakt.

Het Jan van Luxemburg Programma organiseert activiteiten rond lezen en voorlezen.

Met het uitreiken van de Jan van Luxemburg Prijzen wil het de aandacht vestigen op mensen en organisaties die net als Jan van Luxemburg de liefde voor lezen weten te verspreiden. Eén prijs zal gaan naar een persoon of organisatie die zich richt op kinderen en/of jongvolwassenen, de andere naar een individu of organisatie die zich richt op volwassenen. Organisaties die in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld leesclubs, voorleesinitiatieven of literaire evenementen. 

Steun

Steun de Jan van Luxemburg Prijzen met een eenmalige gift via iDEAL.

Word vriend en steun het Jan van Luxemburg Programma jaarlijks met een bedrag vanaf 25 euro. 

Betalingen lopen via het Amsterdams Universiteitsfonds. Het universiteitsfonds is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor kunt u uw gift onder voorwaarden aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Kijk voor meer informatie bij Fiscale voordelen of vul direct de Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld in. 

Over Jan van Luxemburg

Jan van Luxemburg (1936-2012) was docent literatuurwetenschap aan de UvA en coauteur van Inleiding in de literatuurwetenschap (1981) en Over literatuur (1987). Beide publicaties zijn verschillende malen herdrukt.