Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Lustrumbeurs

Beurs voor promovendi

Ter ere van haar 385-jarig bestaan heeft de Universiteit van Amsterdam vorig jaar samen met het Amsterdams Universiteitsfonds de lustrumbeurs voor promovendi ingesteld.

Wetenschappers werken in een internationale setting. Voor jonge onderzoekers is het opdoen van internationale ervaring dan ook van groot belang. De UvA stimuleert promovendi om een deel van hun onderzoek of een cursus aan een buitenlandse universiteit te doen. Maar naar het buitenland gaan is kostbaar. De onderzoeksbudgetten van onze promovendi zijn vaak niet ruim genoeg en hun eigen middelen beperkt. De lustrumbeurs is bedoeld als aanvulling op de reguliere mogelijkheden.

Vorig jaar zijn meer dan negentig aanvragen ontvangen, waarvan er 22 zijn toegekend. Vanaf 8 januari 2018 is de tweede aanvraagronde geopend. Om blijvend steun te bieden aan promovendi die onvoldoende middelen hebben om internationale ervaring op te doen is elke hulp welkom. Doneer en zorg ervoor deze beurs blijft bestaan. 

Doneer via iDEAL

Download het machtigingsformulier

Geselecteerde promovendi in 2017

De promovendi die de beurs in 2017 hebben ontvangen, gaan onder andere onderzoek doen aan gerenommeerde onderzoeksinstituten en vergroten op deze manier hun kennis en internationale netwerk.

Promovendi lustrumbeurs eerste ronde

Promovendi aan het woord

Enkele promovendi die in 2017 een lustrumbeurs hebben ontvangen, zijn inmiddels al naar het buitenland geweest. Zij vertellen waarom deze beurs voor hén en voor hun onderzoek zo belangrijk is geweest.

Promovendus Carolyn Moonen

Promovendus Lise Steyn