Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Max van Bremen Scriptieprijs

De opleiding Kunstgeschiedenis reikt de Max van Bremen Scriptieprijs uit. Met de prijs krijgen studenten die een uitmuntende scriptie hebben geschreven een extra onderscheiding. De winnaar ontvangt duizend euro en kan met een vriend of vriendin een expositie in binnen- of buitenland bezoeken.

Max van Bremen

De prijs is genoemd naar Max van Bremen, een talentvolle en ambitieuze student die tijdens een studiereis naar New York in 2015 bij een noodlottig ongeluk om het leven kwam. Max had een brede belangstelling voor filosofische en maatschappelijk-culturele vraagstukken. Zijn hart lag bij de moderne en hedendaagse kunst. Hij reisde vaak met vrienden naar bijzondere tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Zo kon hij reizen, vriendschap en gesprekken over kunst combineren.

Max van Bremen
Max van Bremen in New York (foto Jelmer Wijnstroom)

De Max van Bremen Scriptieprijs zal in ieder geval gedurende vijf jaar worden uitgereikt aan studenten die een uitmuntende scriptie hebben geschreven. Gekozen wordt op basis van de criteria kritisch, fantasievol en niet bang om heersende wetenschappelijke canon in twijfel te trekken.

De prijs is ingesteld door de opleiding, familie en vrienden en wordt beheerd door het Amsterdams Universiteitsfonds. Ook anderen kunnen financieel bijdragen aan deze prijs.

Steun

Steun de Max van Bremen Scriptieprijs met een eenmalige gift via iDEAL.

U kunt uw gift ook overmaken op de bankrekening van het Amsterdams Universiteitsfonds, onder vermelding van 'Max van Bremen'. 

IBAN NL24ABNA0453215653
BIC ABNANL2A

 

Betalingen lopen via het Amsterdams Universiteitsfonds. Het universiteitsfonds is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor kunt u uw gift onder voorwaarden aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Kijk voor meer informatie bij Fiscale voordelen