Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Nalaten aan het Amsterdams Universiteitsfonds

'We willen ook ná ons leven nog iets doen voor de samenleving'

Voor donateurs Roel en Tine Jansma was het een logische stap om het Amsterdams Universiteitsfonds op te nemen in hun testament.

(foto: Marc Kruse)

‘We zijn al jaren donateur van het Amsterdams Universiteitsfonds en gaan naar alle bijeenkomsten waarvoor wij worden uitgenodigd. Zo zijn wij destijds ook in contact gekomen met het fonds, door een evenement te bezoeken waarover we hadden gehoord. Het ging toen om een bezichtiging van een zonnekoepel op het Science Park, die mede mogelijk werd gemaakt door het Amsterdams Universiteitsfonds. Dat is nu precies zo’n project waarvoor extra financiering nodig was en waaraan je als donateur mooi kon bijdragen.

Roel is op latere leeftijd in deeltijd Rechtsgeleerdheid gaan studeren aan de UvA en heeft hier goede herinneringen aan. Het hele gezin was hierbij betrokken, want omdat we allebei een baan hadden, was het nodig aan het begin van ieder collegejaar samen met de kinderen een duidelijke taakverdeling op te stellen om het gezin te laten reilen en zeilen. Die betrokkenheid bij de UvA is altijd blijven bestaan.

Ook al staan we nog volop in het leven, en hopen we lang gezond te blijven, we vonden het toch belangrijk om alles goed te regelen voor als we er straks niet meer zijn. Omdat we ons zo verbonden voelen met het Amsterdams Universiteitsfonds was het voor ons een logische stap om hiervoor een legaat op te nemen in ons testament. Natuurlijk hebben we eerst aan onze kinderen en kleinkinderen gedacht, maar we wilden ook ná ons leven nog iets doen voor de samenleving. Als je op latere leeftijd je zaken goed op orde hebt, en ziet dat je straks nog iets over hebt, dan is het toch mooi om iets na te laten aan een doel waarbij je hart ligt? Je kunt zoveel doen voor de volgende generatie.’