Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Helpt u studenten het meeste uit hun studententijd te halen?

Een rijk studentenleven

Was uw studententijd ook de mooiste tijd van uw leven? Voor studenten van nu is dat helaas minder vanzelfsprekend. Sinds de coronalockdowns blijven zij namelijk vaker thuis en is de eenzaamheid toegenomen. Ook prestatiedruk en hoge kamerhuren eisen hun tol. Uw hulp is nodig om het tij te keren. Helpt u mee het leven van deze generatie studenten te verrijken?

De pandemie lijkt op zichzelf geen groot effect te hebben op de studenten, maar de maatregelen – zoals het sluiten van de universiteitsgebouwen, de online colleges en de avondklok – hebben hun sporen achtergelaten. Hoewel het gewone leven weer grotendeels is opgepakt, zien we nog steeds een afname van betrokkenheid van studenten en hun ‘sociale integratie’. Studenten voelen zich minder verbonden met de universiteit en vinden minder makkelijk aansluiting bij hun medestudenten. Terwijl sociale verbondenheid juist een belangrijke rol speelt in het welzijn van studenten. Die verbondenheid ontstaat meestal tijdens activiteiten in de vrije tijd. En dat is precies wat het Amsterdams Universiteitsfonds (AUF) financiert, dankzij de hulp van donateurs.

Persoonlijke ontwikkeling

Met uw steun kan het AUF de vele studie-, sport- en muziekverenigingen van de UvA in de spotlight zetten. Ook organisaties als het USC Sport, CREA en debatcentrum SPUI25 verdienen extra aandacht. De activiteiten die deze organisaties en verenigingen organiseren zijn cruciaal voor de persoonlijke ontwikkeling van studenten, het ontdekken van nieuwe hobby’s en het opbouwen van levenslange vriendschappen. Het AUF helpt hen daar graag bij.

Studentenroeivereniging naar prestigieus roeitoernooi

De studentenroeivereniging Nereus neemt bijvoorbeeld elk jaar deel aan het prestigieuze, internationale roeitoernooi, Henley Royal Regatta op de Theems. Meedoen aan Henley is voor iedere roeier het absolute hoogtepunt van het seizoen. Deelname kan echter voor flinke kosten zorgen, maar dankzij een groepsreisbeurs van het AUF blijft dit voor studenten betaalbaar.

Tournee voor oudst studentenorkest van UvA

Ook het oudste studentenorkest van de Universiteit van Amsterdam, het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck, ontvangt regelmatig subsidie van het AUF. Zo kan het orkest concerten in binnen- en buitenland realiseren. Over het orkest zegt Emma Stam, orkest- en bestuurslid: ‘Door het Sweelinckorkest kan ik naast mijn studie op hoog niveau muziek maken met mensen die dezelfde passie delen.’

Mogelijkheden voor buitensportactiviteiten

Dankzij onze donateurs opende een paar jaar geleden het outdoor boulderblok op Science Park. Tijdens de coronaperiode nam het gebruik hiervan enorm toe, want buitensport was nog nooit zo belangrijk. Binnenkort worden de buitensportfaciliteiten van het USC op de UvA FNWI-campus uitgebreid met een fitness box en basketbalveld, wat zonder de hulp van donateurs niet mogelijk was geweest.

Het Amsterdams Universiteitsfonds vraagt dit jaar extra aandacht voor de sociale, culturele én sportieve ontwikkeling van studenten aan de Universiteit van Amsterdam. Om bijzondere studentenactiviteiten en -voorzieningen mogelijk te maken, is de steun van donateurs onmisbaar. Draagt u bij aan een rijker studentenleven?