Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Jaarfonds 2021

Vindt u het belangrijk dat de Universiteit van Amsterdam een inspirerende omgeving blijft waarin studenten en onderzoekers zich kunnen ontwikkelen? Geef dan aan het Jaarfonds van het Amsterdams Universiteitsfonds en steun bijzondere projecten op het gebied van erfgoed, onderzoek, studenteninitiatieven en beurzen.

Breng de dierenmummies van het Allard Pierson tot leven

Het Allard Pierson beschikt over een bijzondere collectie Oudegyptische dierenmummies. Deze zijn nooit eerder grondig onderzocht. Wat kunnen de mummies ons na duizenden jaren vertellen? Samen met het Amsterdam UMC en Naturalis Biodiversity Center gaat het museum op zoek naar hun verborgen geschiedenis.

Steun de astronomen van de toekomst

Beurzenprogramma’s dragen bij aan talentontwikkeling en nemen drempels weg voor studenten met beperkte middelen. Zo ook ASPIRE, de zomerschool van het Anton Pannekoek Instituut voor Sterrenkunde. Veelbelovende studenten Natuur- en Sterrenkunde van over de hele wereld doen hier belangrijke onderzoekservaring op.

Geef aan onderzoek naar meertaligheid in de klas

Meertaligheid speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van kansenongelijkheid in het onderwijs. Leerlingen die het Nederlands niet als moedertaal hebben, lopen een groter risico op leerachterstanden. Samen met Amsterdamse basisscholen onderzoeken UvA-wetenschappers hoe meertaligheid juist kan bijdragen aan betere leerprestaties. Zo wordt een struikelblok een springplank. 

* Het bijeengebrachte geld gaat direct naar de in de campagne uitgelichte projecten. Wordt er meer opgehaald dan voor een project nodig is, dan wordt het overgebleven bedrag gebruikt om andere projecten binnen het thema te realiseren.