Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Jaarfonds 2020

Vindt u het belangrijk dat de Universiteit van Amsterdam een inspirerende omgeving blijft waarin studenten en onderzoekers zich kunnen ontwikkelen? Geef dan aan het Jaarfonds van het Amsterdams Universiteitsfonds en steun bijzondere projecten op het gebied van erfgoed, onderzoek, studenteninitiatieven en beurzen.

Houd de bijzondere leerstoel Nederlands-Caraïbische letteren in stand
Veel actuele vraagstukken hangen samen met het koloniale verleden van Nederland. Deze verdienen academische reflectie. De bijzondere leerstoel Caraïbische letteren zet hierop in en richt zich op de literatuur en cultuur van het Nederlands-Caraïbisch gebied.
Geef studenten de kansen die zij verdienen
Dankzij een beurs van het Amsterdams Universiteitsfonds kon Kotaiba Alachkar een master System and Network Engineering volgen aan de UvA. Nu werkt hij in Amsterdam als Security Engineer bij een grote financiële instelling. Hij gunt anderen de kansen die hij ook heeft gekregen.
Zet verborgen meesterwerken in de schijnwerpers
Het Allard Pierson beschikt over een unieke verzameling gipsafgietsels die een overzicht biedt van de Grieks-Romeinse kunstgeschiedenis. Deze collectie, erfgoed uit het begin van de 20ste eeuw, is bij uitstek geschikt om permanent tentoon te stellen voor het publiek en te gebruiken voor educatieve programma’s.
Breng het Sweelinckorkest naar een hoger niveau
Binnen het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck krijgen studenten alle mogelijkheden om hun muzikale talent te ontwikkelen. Door concerten te geven in binnen- en buitenland wordt de kwaliteit van het orkest verhoogd en de verbondenheid versterkt.

 

* Het bijeengebrachte geld gaat direct naar de in de campagne uitgelichte projecten. Wordt er meer opgehaald dan voor een project nodig is, dan wordt het overgebleven bedrag gebruikt om andere projecten binnen het thema te realiseren.