Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Dinsdag 4 februari organiseert het Amsterdams Universiteitsfonds de bijeenkomst ‘Een universiteitsfonds met impact’. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op drie projecten die het afgelopen jaar mogelijk zijn gemaakt.

Jan van de Streek, hoogleraar Belastingheffing van concerns, en conservator Klaas van den Hoek vertellen over hun onderzoek en beursstudent Jacqueline Tizora laat zien welke impact een studiebeurs op haar leven heeft.

Klaas van den Hoek, Jan van de Streek en Jacqueline Tizora spreken op de bijeenkomst (foto Mitchell van Voorbergen en Christina Chouchena)

Jan van de Streek doet als hoogleraar Belastingheffing van concerns onderzoek naar Fiscale Transparantie en pleit voor meer openheid over belastingafspraken tussen landen en grote wereldwijd opererende bedrijven.

Conservator handschriften Klaas van den Hoek gaat in op de mogelijkheden om kostbare en kwetsbare oude documenten langdurig te tonen. Hij laat zien hoe het oudste afschrift van De Bello Gallico, het boek waarin Julius Caesar verslag doet van de verovering van Gallië, in de nabije toekomst ook kan worden getoond aan een breder publiek.

Beursstudent Jacqueline Tizora kan dankzij een beurs de master Communicatiewetenschap volgen en is onlangs met haar project, waarin ze Amsterdamse fietsen verspreidt onder kwetsbare Zimbabwanen, tweede geworden bij de AUV-alumnusprijs. Naast haar studie heeft ze elk weekend via Whatsapp contact met jongeren uit haar gemeenschap in Zuid-Afrika om hen als tutor te begeleiden.

De bijeenkomst vindt plaats in de Doelenzaal van de Universiteitsbibliotheek, Singel 425 te Amsterdam. Het programma begint om 15.30 uur, de zaal opent om 15.00 uur. Bij de afsluitende borrel is uiteraard gelegenheid om met elkaar en met de sprekers in gesprek te gaan.

Donateurs hebben een uitnodiging ontvangen. Heeft u geen uitnodiging ontvangen, neem dan contact op met het Amsterdams Universiteitsfonds.