Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Wilt u een schenking doen voor een specifiek academisch doel? Dat kan via het Amsterdams Universiteitsfonds. U bepaalt zelf hoeveel u geeft, waar uw gift aan besteed wordt en onder welke voorwaarden dat gebeurt. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

Vestig uw eigen Fonds op Naam

Een Fonds op Naam is een apart fonds binnen het Amsterdams Universiteitsfonds, waarmee u een zelfgekozen academisch doel ondersteunt. U bepaalt het doel, de voorwaarden en de naam van het fonds: uw eigen naam of bijvoorbeeld die van een dierbare. 

Het Fonds op Naam kent een ondergrens van 50.000 euro. Een Fonds op Naam kan worden ingesteld bij leven of per testament en kent een fiscaal gunstige constructie.

Een Fonds op Naam kan alleen worden ingesteld als er binnen de Universiteit van Amsterdam behoefte is aan een soortgelijk fonds.  

Draag bij aan een bestaand fonds

Als u zich herkent in de doelstelling van een bestaand Fonds op Naam, dan kunt u er ook voor kiezen dit fonds van extra middelen te voorzien. Het Amsterdams Universiteitsfonds beheert ruim zestig deelfondsen. In het fondsenoverzicht kunt u zien welke doelen deze fondsen steunen.

Overige doelen

Heeft u een doel voor ogen waarvoor nog geen fonds bestaat en denkt u aan een ander soort schenking dan een Fonds op Naam? Neem dan contact met ons op om te overleggen over de mogelijkheden om uw gift ten goede te laten komen aan het doel van uw keuze. We staan u graag te woord.

Brochure Schenken en Nalaten

Nalatenschapsbrochure 

Overweegt u het Amsterdams Universiteitsfonds op te nemen in uw testament, dan begrijpen wij dat u zich vooraf goed wilt laten informeren over de besteding van het geld, hoe u het best uw testament kunt opstellen en waaraan u verder moet denken.

In onze speciale nalatenschapsbrochure leest u meer over de achtergrond en de doelen van het Amsterdams Universiteitsfonds en krijgt u praktische tips voor het opstellen van een testament, inclusief een handig stappenplan. Verder leest u de inspirerende verhalen van mensen die betrokken zijn bij het fonds als schenker.

Vraag de brochure aan via onderstaande link. Voor meer informatie over nalaten aan het Amsterdams Universiteitsfonds en een persoonlijk advies kunt tevens contact opnemen met relatiemanager en fondsenwerver Juliëtte Nieuwland