Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De Universiteit van Amsterdam heeft een rijke historie en een sterke reputatie, niet in de laatste plaats door de steun van particulieren die de universiteit een warm hart toedragen.

Niet al het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek wordt gefinancierd door de overheid. Bijdragen van donateurs en bedrijven zijn onmisbaar en maken nieuwe initiatieven mogelijk. Door te geven aan het Amsterdams Universiteitsfonds zorgen zij dat de UvA een broedplaats blijft voor nieuwe ideeën en ontdekkingen.

Hoe wilt u doneren?

Met een eenmalige of doorlopende gift aan het Amsterdams Universiteitsfonds maakt u projecten mogelijk op het gebied van academisch-cultureel erfgoed, onderzoek, reis- en studiebeurzen en studentenvoorzieningen.

Waardevolle wetenschappelijke kennis

De UvA behoort op veel gebieden tot de internationale top en ontwikkelt waardevolle wetenschappelijke kennis en zoekt oplossingen voor de uitdagingen van deze tijd. 

Naast grote onderzoeken vinden er tal van bijzondere onderzoeks- en andere projecten plaats die zonder financiering vanuit het Amsterdams Universiteitsfonds geen doorgang zouden vinden. Bij veel van deze projecten is deze financiering van groot belang geweest.

Toegankelijke collecties

Academisch-cultureel erfgoed heeft grote waarde voor onderwijs, onderzoek en maatschappij. Voorwaarde is wel dat collecties toegankelijk zijn voor onderzoekers, studenten én publiek.

Steun van het Amsterdams Universiteitsfonds maakt het mogelijk om het verleden te onderzoeken en cultuurschatten te ontdekken. Bijdragen lopen uiteen van steun aan tentoonstellingen van de universiteitsmusea en behoud van collecties tot restauratie van ruimtes in het Allard Pierson Museum en het Maagdenhuis.

Persoonlijke ontwikkeling

Internationale ervaring is belangrijk voor de academische vorming en de persoonlijke ontwikkeling van academici. Elk jaar verstrekt het Amsterdams Universiteitsfonds honderden reisbeurzen, zodat studenten zich kunnen voorbereiden op een steeds internationaler wordende samenleving.

De studietijd is een academische én persoonlijke ontdekkingsreis. De ontwikkeling buiten de collegebanken draagt daaraan bij. Het universiteitsfonds ondersteunt daarom initiatieven die het studentenleven verrijken.