Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Studenten en studieverenigingen kunnen dankzij giften van donateurs steun aanvragen voor een individuele reisbeurs en in bijzondere omstandigheden voor een studiebeurs of vanuit het nieuw ingestelde AUF-noodfonds.

Individuele reisbeurs

UvA-studenten die voor hun studie naar het buitenland gaan, kunnen bij het Amsterdams Universiteitsfonds een individuele reisbeurs aanvragen.

Let op: Vanwege het grote aantal aanvragen bij een beperkt budget, is besloten dat studenten tot het eind van 2024 geen aanvragen meer voor een reisbeurs kunnen indienen. Alle aanvragers met een vertrekdatum in september 2024 of eerder zijn geïnformeerd over al dan niet toekenning. Voor 2025 worden nieuwe voorwaarden opgesteld, waarover in het vierde kwartaal 2024 zal worden gecommuniceerd. Heb je vragen, stuur dan een email aan subsidieaanvragen-auf@uva.nl.

Studiebeurs

In specifieke gevallen verstrekt het Amsterdams Universiteitsfonds een studiebeurs.

Noodfonds

Samen met de UvA heeft het AUF een structureel fonds ingesteld voor acute nood bij studenten in de UvA gemeenschap als gevolg van oorlog, rampen, politieke ontwikkelingen in het thuisland of persoonlijke omstandigheden.