Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Steeds meer mensen kiezen er voor om na te laten aan een goed doel. Voor alumni en vrienden van de UvA die overwegen na te laten aan onderwijs, onderzoek of erfgoed, heeft het Amsterdams Universiteitsfonds de brochure ‘Nalaten aan de wereld van morgen’ uitgebracht.

 

In de brochure krijgt u praktische tips voor het opstellen van een testament en leest u de inspirerende verhalen van mensen die betrokken zijn bij het fonds, als donateur of als ontvanger. Zo vertellen universiteitshoogleraar Robbert Dijkgraaf en voormalig collegevoorzitter Louise Gunning over het belang van bijdragen aan het vergroten van kennis, en vertellen begunstigers waarom zij iets moois willen doorgeven aan de volgende generatie. Daarnaast komen onder anderen hoogleraar Ouderengeneeskunde Nathalie van der Velde en hoofdconservator van het Allard Pierson Marike van Roon aan het woord over de impact van een gift op hun werk.

Afgelopen najaar vond een bijeenkomst plaats rondom nalaten, waarbij de aanwezigen veel informatie kregen over de mogelijkheden en hun vragen konden stellen aan een notaris. Ook voor komend najaar staat weer een dergelijke bijeenkomst op de agenda.

Wilt u de brochure ontvangen? Neem dan contact op met relatiemanager Jochem Miggelbrink via universiteitsfonds@uva.nl.