Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Het ‘Corona Research Fonds’ is opgericht om fondsen te werven waarmee onderzoekers van het Amsterdam UMC in staat worden gesteld om nieuw en urgent wetenschappelijk onderzoek te doen in de strijd tegen het coronavirus.

Het coronavirus grijpt aan alle kanten om zich heen en heeft ons dagelijks leven en de maatschappij in relatief korte tijd onvoorstelbaar ontwricht. Wetenschappers, artsen en alle andere medewerkers in het Amsterdam UMC werken met niet aflatende energie aan het zoeken naar een oplossing. Maar dat kunnen we helaas niet alleen, daar hebben we uw hulp bij nodig. Samen moeten we het doen.

Copyright: FEB
'Deze uitzonderlijke situatie vraagt om uitzonderlijke maatregelen. Als het wetenschappers snel lukt om meer inzicht te krijgen in het virus kunnen we hopelijk snel een oplossing vinden.’ Joost Wiersinga, internist-infectioloog en hoofd Infectieziekten van Amsterdam UMC.

 

Het fonds wordt gesteund door het Amsterdams Universiteitfonds en de fondsenwervende instellingen van Amsterdam UMC en VU en biedt particulieren, bedrijven en organisaties de mogelijkheid om bij te dragen in de strijd tegen het coronavirus. Behalve de deelnemende fondsen hebben ook de UvA en de VU ieder een eerste donatie van € 25.000 aan het Corona Research Fonds ter beschikking gesteld.

Tijd om de gebruikelijke en langdurige wegen te bewandelen om financiering voor onderzoeksvoorstellen rond te krijgen, is er momenteel niet. De klok tikt. Doel van dit ‘Corona Research Fonds’ is om wetenschappers in Amsterdam UMC de kans te geven om sneller onderzoeken te kunnen starten in de strijd tegen het coronavirus. Hoe eerder we beginnen, hoe groter de kans is dat we deze crisis het hoofd kunnen bieden.

Wie zijn de initiatiefnemers?

Het CRF is een initiatief van AMC Foundation, Amsterdams Universiteitsfonds, VU Vereniging, VU Fonds en VUmc Fonds. Het fonds wordt gesteund door de Colleges van Bestuur van UvA en VU en de raad van bestuur van Amsterdam UMC.