Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Het online festival UvA Open is op 2 juni feestelijk van start gegaan met de lancering van UvA Bridge. Prof. dr. Geert ten Dam knipte digitaal het lintje door. UvA Bridge is vanaf nu hét platform voor en over alumni van de UvA.

Over UvA Bridge

De UvA telt ruim 200.000 alumni. Zij vertegenwoordigen in belangrijke mate de relevantie van de UvA voor de samenleving. De studenten van gisteren zijn de ondernemers, onderzoekers, vernieuwers en verzorgenden van nu. Met hun kennis, netwerken en organisaties helpen zij een brug te slaan tussen de UvA en de samenleving. En ook in financiële zin dragen zij daaraan bij. Het online alumniplatform UvA Bridge faciliteert dit. Dankzij actieve contacten met alumni, legt Bureau Alumnirelaties & Universiteitsfonds (BAU) verbindingen en komen er afspraken tot stand. Op UvA Bridge zetten we weldoeners in de schijnwerpers.

Alumni en filantropie

Als universiteit met een breed profiel, speelt de UvA een vooraanstaande rol op het gebied van onderzoek en innovatie. In een wereld waarin financiering van wetenschappelijk onderwijs en onderzoek onzeker is, intensiveert de UvA de samenwerking met de private sector. Niet alleen met bedrijven, maar ook met particulieren. BAU slaat de brug tussen wetenschappers en filantropen, in het bijzonder alumni. Het Amsterdams Universiteitsfonds beheert de donaties van particulieren. Dankzij deze donaties kunnen studenten en wetenschappers hun academische dromen realiseren en de wereld verrijken.

UvA Open: hét online festival voor alumni

De UvA is een aanjager van de wetenschap. Van blijven leren en ontdekken. De UvA is ook een verbinder van alumni. Met elkaar, met studenten, met de wetenschap en met de maatschappij. Dit komt samen in het online festival UvA Open dat van 2 tot en met 5 juni 2021 plaatsvindt. Benieuwd naar het programma? Kijk op UvA Bridge – UvA Open. Op een later tijdstip kun je daar de uitzendingen terugkijken.