Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Vanaf 21 februari doet het Amsterdams Universiteitsfonds mee aan een landelijke wervingsactie waarbij alle Nederlandse universiteiten de handen ineenslaan om steun te vragen voor veelbelovend wetenschappelijk onderzoek.

Bepaalt je afkomst ook je toekomst? Kun je een patiënt behandelen voor hij ziek wordt? Kan onze honger naar data ook de honger in de wereld oplossen? Is er zonder biodiversiteit nog leven op aarde? Deze vragen zijn een kleine greep uit onderzoeken die plaatsvinden op universiteiten in Nederland. Ook aan de Universiteit van Amsterdam stellen we vragen en zoeken we naar oplossingen voor complexe maatschappelijke uitdagingen.

We hebben het talent in huis, maar zonder extra financiële steun kan veel onderzoek niet worden uitgevoerd. Daarom slaan de universiteiten de handen ineen om steun te vragen om veelbelovend onderzoek mogelijk te maken. 

Met deze campagne brengen we het ondersteunende werk van de universiteitsfondsen breed onder de aandacht. Vanuit het Amsterdams Universiteitsfonds zetten we een bijzonder onderzoek in de schijnwerpers dat draait om de wetenschappers van morgen. De vraag die we ons hierbij stellen is: hoe stimuleren we de nieuwsgierigheid van schoolkinderen en hoe kunnen we daarmee kansengelijkheid bevorderen? Onderwijswetenschapper dr. Tessa van Schijndel gaat dit onderzoeken, samen met collega’s dr. Brenda Jansen, prof. dr. Maartje Raijmakers van Ontwikkelingspsychologie en educatie-expert dr. Rooske Franse van het NEMO Science Museum.   

Benieuwd naar de projecten van de andere universiteiten? Ga dan naar www.universiteitsfondsen.nl.