Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Op 3 april vond een feestelijk tekenmoment plaats voor een nieuw fonds op naam bij het Amsterdams Universiteitsfonds. De instellers van het Fonds voor Rechtsherstel bij Internationale Misdrijven, Anita Witlox en Paul Lips, zijn al hun leven lang begaan met onderzoek op het gebied van misdrijven tegen de menselijkheid en rechtsherstel voor de slachtoffers hiervan. Het fonds draagt bij aan de ontwikkeling van praktische kennis en academische vorming van UvA-studenten over dit thema.
Anita Witlox en Paul Lips tekenen voor het nieuwe fonds, in bijzijn van directeur Melchior Bussink
Anita Witlox en Paul Lips tekenen voor het nieuwe fonds, in bijzijn van directeur Melchior Bussink

Het Fonds voor Rechtsherstel bij Internationale Misdrijven maakt het voor studenten mogelijk om betrokken te zijn bij onderzoek en ontwikkeling van speciale projecten rond dit themagebied zoals het Yazidi Legal Network en Syria Legal Network, beide verbonden aan de Nuhanovic Foundation. De Nuhanovic Foundation houdt kantoor in de Amsterdam Law Hub, behorend bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

De stichting werkt nauw samen met de faculteit en andere delen van de UvA bij het opzetten van projecten, het organiseren van evenementen en het doen van onderzoek. UvA-studenten werken met de stichting als stagiaires of vrijwilligers. Ze doen bijvoorbeeld mee aan het bijhouden van onze gespecialiseerde database over war reparations. De Nuhanovic Foundation is actief in het initiëren van en participeren in multidisciplinaire onderzoeksprojecten van de UvA. Zo zorgt de Nuhanovic Foundation samen met de UvA-studenten voor een belangrijk maatschappelijk component van wetenschappelijk onderzoek dat aan de UvA wordt verricht.  

Voor meer informatie over het Fonds voor Rechtsherstel bij Internationale Misdrijven, neem contact op met Juliette Nieuwland via j.m.m.nieuwland@uva.nl of 06-28311768.