Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Op woensdag 6 december 2023 is met een feestelijk tekenmoment een nieuw Fonds op Naam ingesteld bij het Amsterdams Universiteitsfonds. Het Professor Faber Fonds voor Onderzoek naar Tropen gerelateerde Ziekten is ingesteld door professor Faber, die jarenlang zelf werkzaam was als arts op het gebied van tropische dermatologie bij het Amsterdam UMC.
Foto: Michael Niamut

De heer Faber hoopt met zijn Fonds jonge, talentvolle onderzoekers te steunen met een jaarlijkse subsidie voor onderzoek op het gebied van naar tropen gerelateerde ziekten. Talentvolle postdoc-onderzoekers die niet langer dan vijf jaar geleden gepromoveerd zijn, kunnen in een jaarlijkse projectsubsidieronde meedingen naar een subsidie van maximaal €20.000 ter financiering van een innovatief projectvoorstel op het gebied van onderzoek naar tropen relateerde ziekten.

Bij het feestelijke tekenmoment waren aanwezig: professor dr. William Faber, zijn echtgenote Christine Aalders, professor dr. Michele van Vugt (internist-infectioloog in het bijzonder op het gebied van tropische infectieziekten), Melchior Bussink (directeur van het Amsterdams Universiteitsfonds) en Juliette Nieuwland (fondsenwerver Amsterdams Universiteitsfonds).

Foto: Michael Niamut