Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Academisch-cultureel podium SPUI25 heeft haar eigen fonds ingesteld bij het Amsterdams Universiteitsfonds. Het Madame de Staëlfonds is ingesteld om meer culturele bijdragen mogelijk te maken van creatief talent en werd feestelijk gelanceerd op dinsdag 6 februari.

Het fonds is bedoeld om literaire, muzikale, theatrale, visuele en andere creatieve bijdragen mogelijk te maken op het podium. Barbara Coolen, inhoudelijk leider SPUI25: ‘Onze missie is om daarmee het academische nog meer te verbinden met het culturele. Want als iets creatief of literair wordt verbeeld, dan dringt ook rationele kennis beter binnen.’ 

Intellectuele etalage van de UvA 

In de vijftien jaar sinds de oprichting van SPUIi25 heeft het podium zich ontwikkeld tot intellectuele etalage van de UvA. In de programmering worden de wetenschap, de kunsten en het algemene publiek samengebracht. De samenwerking met de UvA én externe partners uit de cultuur- en mediasector is daarbij erg belangrijk, vertelt Coolen. Het podium speelt zo een verbindende rol in het contact tussen de wetenschap en de maatschappij. Om die positie te kunnen versterken wordt het Madame de Staëlfonds nu ingesteld. Coolen hoopt daarnaast dat het nieuwe fonds helpt om het publiek van SPUI25 jonger en meer divers te maken. 

Op zoek naar Staëlgenoten 

Juliëtte Nieuwland, relatiemanager bij het Amsterdams Universiteitsfonds: ‘Het aantrekken van creatief talent sluit nauw aan bij onze missie: impact creëren voor toekomstige generaties.’ Om deze mooie doelstelling te kunnen bereiken zijn structurele giften nodig. Hiertoe is het Staëlgenootschap in het leven geroepen. Deze geefkringleden steunen SPUI25 minimaal vijf jaar lang met minstens vijfhonderd euro per jaar. Staëlgenoten worden jaarlijks uitgenodigd voor twee exclusieve programma’s van SPUI25.  Het fonds zoekt daarnaast ook een aantal founding fathers of mothers die (eenmalig) bijdragen aan het startkapitaal van het fonds. Alvast hartelijke dank voor uw steun! 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Juliette Nieuwland via j.m.m.nieuwland@uva.nl