Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In 2021 heeft het Amsterdams Universiteitsfonds veel bereikt, mede dankzij uw steun. Het jaaroverzicht laat met prachtige verhalen zien wat er is gerealiseerd en welke kansen studenten, promovendi en onderzoekers hebben kunnen benutten.
Videoboodschap Michaëla Ulrici (voorzitter van het bestuur van het Amsterdams Universiteitsfonds)
Videoboodschap Michaëla Ulrici (voorzitter van het bestuur van het Amsterdams Universiteitsfonds)
Chidananda Arpita
Excellente studente

Het komt niet vaak voor dat een student een volledige beurs krijgt toegekend, maar voor een excellente student als Chidananda Arpita maakten we graag een uitzondering. Lees vanaf pagina 4 hoe zij met haar studie Urban and Regional Planning een bijdrage wil leveren aan een beter India.

Jaarfondscampagne

Eeuwenoude dierenmummies in de CT-scanner. Meertalige kinderen die hun moedertaal mogen spreken in de klas. En een summer school voor talentvolle studenten bij het Anton Pannekoek Instituut. Lees vanaf pagina 14 hoe wij met bijdragen uit de Jaarfondscampagne alle doelen van de in 2021 gesteunde projecten kunnen realiseren.

Compilatie Jaarfondscampagne 2021
Compilatie Jaarfondscampagne 2021
Fonds Artisbibliotheek

Met de royalties van zijn boek Ontdekking van de natuur draagt conservator Hans Mulder bij aan het Fonds Artisbibliotheek. Een Fonds op Naam dat zijn voorgangster Florence Pieters in 2008 instelde bij de Artis Bibliotheek, ‘ter behoud van deze mooie plek’. Het tweetal heeft nog veel meer plannen. Welke dat zijn, leest u vanaf pagina 24.

Naast bovenstaande verhalen laten we in het jaaroverzicht een compleet beeld zien van wat het Amsterdams Universiteitsfonds dankzij uw steun in 2021 mogelijk heeft kunnen maken. Het complete digitale jaaroverzicht, inclusief een financieel overzicht, vindt u hier.