Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Fonds Andragologie

Andragologie is de wetenschap van de andragogie. Andragogie is een specialisme binnen de sociale wetenschappen en stelt zich tot doel de volwassen mens bij te staan in zijn ontwikkeling tot mondigheid, autonomie, humaniteit en verantwoordelijkheid. Andragogie is het deskundig en bewust gehanteerd beïnvloedingsproces, waarbij gestreefd wordt naar gedragsverandering en verbetering van een bestaande toestand bij volwassenen.

Vaste plaats

De andragologie is belangrijk in allerlei toegepaste wetenschapsvormen in de psychologie, pedagogie en organisatiesociologie, zij het soms in een eigentijds jasje gestoken. De opleiding is dan wel in 1986 opgeheven, de wetenschappelijke betekenis van de Andragologie is nog altijd zeer actueel.

Kring Andragologie wil het aanbod van andragologische activiteiten een vaste plaats geven binnen het universitaire curriculum en waar mogelijk uitbreiden. Steun ons en help het andragologisch gedachtegoed te bewaren.

Of doneer uw bijdrage aan het Amsterdamse Universiteitsfonds: NL 24 ABNA 0453215653 | t.n.v. Stichting Amsterdams Universiteitsfonds | o.v.v. Fonds Andragologie.