Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het Fonds Studie zonder Grenzen is een fonds ondergebracht bij het Amsterdams Universiteitsfonds. Het fonds helpt studenten en onderzoekers met een vluchtelingachtergrond om hun studie of onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam te starten of voort te zetten. Zo bieden we wetenschappers en studenten een veilige studie- of werkomgeving en houden we publieke en onafhankelijke kennis in stand. Het Fonds Studie zonder Grenzen is ingesteld in 2016 door twee bijzondere donateurs van het Amsterdams Universiteitsfonds.

Beurzen voor vluchtelingstudenten  

Het Amsterdams Universiteitsfonds verstrekt beurzen aan vluchtelingenstudenten vanuit het Fonds Studie zonder Grenzen. Het gaat daarbij om vluchtelingen die al aan de Universiteit van Amsterdam studeren óf al als student zijn toegelaten. Het betreft een financiële tegemoetkoming in de studiekosten voor een variabel bedrag van 2.500 euro tot maximaal 5.000 euro. Zo helpen we studenten om hun studie voort te zetten. 

Bijdragen aan dit fonds 

Financiële bijdragen van onze donateurs zijn onmisbaar om gevluchte studenten en wetenschappers een veilige haven te kunnen bieden. U kunt hen helpen door nu een donatie te doen aan het Fonds Studie zonder Grenzen. Doneren kan makkelijk en snel online.  

Een beurs aanvragen bij het Fonds Studie zonder Grenzen 

Je kunt zelf een aanvraag voor een beurs uit het Fonds Studie zonder Grenzen indienen. Aanvragen worden alleen behandeld als alle gevraagde informatie bijgevoegd is. Zorg dus voor een volledig ingevuld aanmeldformulier met alle vereiste bijlagen. Als de aanvraag in behandeling wordt genomen, nodigt de Commissie Studiebeurzen je uit om je aanvraag toe te lichten in een persoonlijk gesprek.