Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het Groeifonds is bedoeld om de groei en bloei van de wetenschapsbeoefening aan de Universiteit van Amsterdam te bevorderen.

Het Amsterdams Universiteitsfonds wil langdurig doelen ondersteunen die de Universiteit van Amsterdam verrijken. Een groot aantal van deze doelen wordt met Fondsen op Naam gesteund. Hiervoor geldt echter een drempelbedrag. Voor de doelen die net zo belangrijk zijn, maar die niet door een specifiek Fonds op Naam kunnen worden gesteund, is het Groeifonds opgericht. Onderstaande doelen worden gesteund vanuit dit fonds.

Jan van Luxemburg

Jan van Luxemburg Programma 

Het Jan van Luxemburg Programma organiseert activiteiten en bijeenkomsten over lezen en voorlezen en reikt jaarlijks prijzen uit aan mensen en organisaties die anderen aanzetten tot lezen en tot liefde voor literatuur. 

Het Jan van Luxemburg Fonds werft fondsen om zijn activiteiten te bekostigen

Max van Bremen

Max van Bremen Scriptieprijs

De opleiding Kunstgeschiedenis reikt de Max van Bremen Scriptieprijs uit. Met de prijs krijgen studenten die een uitmuntende scriptie hebben geschreven een extra onderscheiding. De winnaar ontvangt duizend euro en kan met een vriend of vriendin een expositie in binnen- of buitenland bezoeken. 

De prijs is ingesteld door de opleiding, familie en vrienden.

Paul Scholten

Paul Scholten Project

Het Paul Scholten Project richt zich op het digitaal beschikbaar maken van de werken van Paul Scholten. Scholten publiceerde in 1931 het Algemeen Deel. Mr. C. Asser’s handleiding tot de beoefening van het Nederlandsch Burgerlijk Recht. Dit werk is een belangrijk onderdeel van het Nederlandse Juridisch Erfgoed. 

Het Paul Scholten Project werft fondsen om zijn activiteiten te bekostigen (informatie in het Engels)

SPUI25

Academisch-cultureel centrum SPUI25 slaat met lezingen, debatten en presentaties een brug tussen de academische wereld en de wereld van cultuur, kunst en samenleving. 

SPUI25 werft vrienden ter ondersteuning van zijn activiteiten