Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Projecten

Vindt u het belangrijk dat de Universiteit van Amsterdam een inspirerende omgeving blijft waarin studenten en onderzoekers zich kunnen ontwikkelen? Geef dan aan het Amsterdams Universiteitsfonds en steun bijzondere projecten.

Crowdfunding voor studenten in nood uit Oekraïne en Rusland

Met de Russische invasie van Oekraïne op 24 februari is de wereld blijvend veranderd. De ontwikkelingen in Oekraïne zorgen voor acute problemen bij Oekraïense en Russische studenten op het gebied van financiële middelen, studievoortgang en verblijfsstatus/visa. Zij hebben onze hulp nu nodig en daarom zijn wij een noodfonds gestart. Wilt u ook bijdragen aan acute hulp aan studenten die door de situatie in Oekraïne direct getroffen zijn?

Jaarfonds 2021

Het Amsterdams Universiteitsfonds (AUF) haalde in 2021 maar liefst 236.000 euro op met de Jaarfondscampagne. Een fantastisch resultaat waarmee voldoende geld is opgehaald om alle doelen van 2021 te realiseren. We vroegen steun voor drie mooie projecten: een onderzoek naar meertaligheid en gelijke kansen in het onderwijs, de Oudegyptische dierenmummies van het Allard Pierson en ASPIRE-studiebeurzen voor de astronomen van de toekomst.