Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

We bevinden ons in een uitzonderlijke tijd. De coronacrisis heeft grote impact op ons allemaal en in het bijzonder op de kwetsbare groepen in onze samenleving. De door de overheid genomen maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, raken ook de studenten van de Universiteit van Amsterdam.

Crowdfunding voor UvA-studenten in financiële nood

Tijdens deze periode kunnen studenten in moeilijke situaties terechtkomen. Bijvoorbeeld studenten die hun onderzoek of stage in het buitenland moeten staken, studenten die niet terug kunnen naar Nederland of naar hun thuisland, en studenten die cruciale inkomsten verliezen door het wegvallen van hun bijbaan. Voor sommigen van hen is dit een angstige en onzekere tijd.

De UvA en het Amsterdams Universiteitsfonds willen ervoor zorgen dat deze studenten ergens op kunnen terugvallen en zetten zich daarom in voor diegenen die door deze crisis in ernstige financiële problemen terecht dreigen te komen.

Steun de UvA-studenten

Met een crowdfundingsactie steken we deze studenten een hart onder de riem. Het Amsterdams Universiteitsfonds ondersteunt dit initiatief met subsidies uit beschikbare fondsen.

Gezamenlijk kunnen we écht een verschil maken. Zo halen we deze studenten uit hun onzekerheid en zorgen we ervoor dat de kunnen blijven studeren.

Update augustus 2020

De crowdfundingsactie heeft tot nu toe al bijna 31.000 euro opgebracht. Inmiddels zijn 33 studenten geholpen met een beurs. Enkelen van hen zagen zich bijna genoodzaakt hun studie af te breken.