Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Aïda Paalman de Miranda Fonds

Aïda Paalman-de Miranda kwam als 17-jarige uit Paramaribo naar Nederland om in Amsterdam wiskunde te studeren. In 1980 werd zij benoemd tot hoogleraar wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam als één van de eerste vrouwelijke hoogleraren wiskunde in Nederland. Gedurende haar carrière was zij een inspirerende wetenschapper met een groot hart voor onderwijs. In 2020 overleed zij op 84-jarige leeftijd.

Aanvragen van een beurs voor studenten van de Anton de Kom Universiteit 

Het Aïda Paalman de Miranda Fonds is ingesteld om de ontwikkeling van talent onder Surinaamse studenten te stimuleren. Met een beurs uit dit Fonds kunnen gemotiveerde en getalenteerde studenten van de Anton de Kom Universiteit voor één of meerdere semesters onderwijs volgen aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de UvA. De aanvraagprocedure verloopt via de Anton de Kom Universiteit en staat jaarlijks open van begin december tot 1 februari. 

Wilt u ook getalenteerde studenten een kans geven?  

Het Aida Paalman de Miranda fonds is in 2022 ingesteld bij het Amsterdams Universiteitsfonds om studenten van de Anton de Kom Universiteit in Suriname de kans te bieden om aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de UvA te studeren.  Wilt u ook bijdragen als particulier of zakelijk of op een andere manier, kijk dan op de website, of neem contact op met Juliëtte Nieuwland via e-mail of 06-28311768. Wij helpen u graag. 

logo foundation compositio mathematica
logo UvA Instituut voor Informatica
logo societas med chirurg