Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het Aïda Paalman de Miranda Fonds is een fonds van het Amsterdams Universiteitsfonds. Het fonds is ingesteld om de ontwikkeling van talent onder Surinaamse studenten te stimuleren. Met een beurs uit dit fonds kunnen gemotiveerde en getalenteerde studenten van de Anton de Kom Universiteit voor één of meerdere semesters onderwijs volgen aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de UvA.

Doelstelling Aïda Paalman de Miranda Fonds

Het Aïda Paalman de Miranda Fonds is ingesteld om de ontwikkeling van talent onder Surinaamse studenten te stimuleren. Met een beurs uit dit Fonds kunnen gemotiveerde en getalenteerde studenten van de Anton de Kom Universiteit voor één of meerdere semesters onderwijs volgen aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de UvA.

Hamzah Nojosemito en Shofar Sno, foto Michael Niamut

Aanvragen bij dit fonds

De aanvraagprocedure voor studenten verloopt via de Anton de Kom Universiteit en staat jaarlijks open van begin december tot 1 februari. 

Bijdragen aan dit fonds

Bijdragen als particulier, zakelijk of op een andere manier? Doneer via de website, of neem contact op met Juliëtte Nieuwland via e-mail of telefonisch via 06-28311768. Wij helpen u graag.

Eerste beursstudenten gearriveerd

De eerste twee beursstudenten die via het Aïda Paalman de Miranda Fonds aan de UvA studeren zijn inmiddels gearriveerd. Lees hier hoe zij hun eerste weken ervaren hebben. 

Meer informatie over dit fonds
 • Comité van aanbeveling

  Het Comité van Aanbeveling van het Fonds is als volgt samengesteld:

  • Mevr. Geert ten Dam, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam
  • Mevr. Kathleen Ferrier, voormalig Tweede Kamerlid, Nederlands Unesco Comité 
  • Dhr. Sjoerd Verduyn Lunel, wiskundige en directeur Research (ASML)
  • Dhr. Eddy Jharap, geoloog, ambtenaar, politicus en ondernemer