Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het Professor Faber Fonds voor onderzoek naar Tropen gerelateerde Ziekten is door professor William Faber ingesteld als Fonds op Naam bij het Amsterdams Universiteitsfonds op 6 december 2023. Het fonds steunt getalenteerde jonge wetenschappers die in het Amsterdam UMC onderzoek doen naar tropen gerelateerde ziekten.

Het Professor Faber Fonds voor Onderzoek naar Tropen gerelateerde Ziekten is ingesteld door professor Faber, die jarenlang zelf werkzaam was als arts op het gebied van tropische dermatologie bij het Amsterdam UMC. Het fonds steunt talentvolle onderzoekers met een jaarlijkse subsidie voor onderzoek op het gebied van tropen gerelateerde ziekten. Talentvolle postdoc-onderzoekers die niet langer dan vijf jaar geleden gepromoveerd zijn, kunnen in een jaarlijkse projectsubsidieronde meedingen naar een subsidie van maximaal €20.000 ter financiering van een innovatief projectvoorstel op het gebied van onderzoek naar tropen relateerde ziekten. 

Bijdragen aan dit fonds 

Wilt u ook medisch academisch talent steunen? Het Professor Faber Fonds voor onderzoek naar Tropen gerelateerde Ziekten staat open voor bijdragen van derden. Neem hierover contact op met Juliëtte Nieuwland via e-mail j.m.m.nieuwland@uva.nl of telefonisch via 06-28311768.