Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De Spinoza Stichting is een zelfstandig fonds ondergebracht bij het Amsterdams Universiteitsfonds. Met bijdragen van de Spinoza Stichting bevordert het Amsterdams Universiteitsfonds medisch onderzoek, wordt medische apparatuur aangekocht, worden lezingen door buitenlandse gasthoogleraren gehouden en worden reisbeurzen verstrekt aan studenten en promovendi Geneeskunde.

Doelstelling Spinoza Stichting

De Spinoza Stichting heeft als doel om de medische zorg en wetenschap te bevorderen. Dit doet het fonds onder andere door het verstrekken van reisbeurzen en projectsubsidies. Getalenteerde (jonge) UvA-onderzoekers kunnen een projectsubsidie aanvragen. Zo krijgen zij de kans om hun onderzoek te starten en hun wetenschappelijke carrière verder te ontwikkelen. Studenten, promovendi en medewerkers kunnen voor het Spinozafonds een aanvraag indienen via deze site onder Aanvragen.

Bijdragen aan dit fonds  

Wilt u ook jong wetenschappelijk talent steunen? De Spinoza Stichting staat open voor bijdragen van derden. U kunt een gift doen via de website of hierover contact opnemen met Juliëtte Nieuwland via e-mail of telefonisch via 06-28311768. Wij helpen u graag!