Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Voor de eerste keer is vorig jaar aan acht jonge talentvolle wetenschappers van Amsterdam UMC een AUF Startstipendium toegekend. Deze beurs voor wetenschappelijk onderzoek bedraagt 25.000 euro per onderzoeker. Met deze toekenning kunnen de academische talenten aan de slag met hun innovatieve medische onderzoeks- of onderwijsprojecten om zo hun carrière een stap verder te brengen. Het AUF Startstipendium wordt mogelijk gemaakt door het Spinoza Fonds van het Amsterdams Universiteitsfonds (AUF).

In totaal dienden 49 jonge onderzoekers een aanvraag in voor deze ronde. In de loop van 2024 wordt een nieuwe call uitgezet.

Onderzoek naar urgente medische onderwerpen 

De jonge wetenschappers doen onderzoek naar urgente zaken op medisch vlak. Zo wil Patrick de Jonge van het onderzoeksinstituut Amsterdam Gastroenterology Endocrinology Metabolism (AGEM) weten wat het verband is tussen bepaalde virussen in de darmen en hart- en vaatziekten. Lotta Seppala van onderzoeksinstituut Amsterdam Public Health (APH) gaat haar stipendium inzetten om vallen bij ouderen te verminderen door middel van een door haar ontwikkelde tool. Ook de andere onderzoekers willen met hun onderzoek baanbrekende resultaten behalen. 

Voor wie is het Startstipendium? 

Je komt in aanmerking voor een AUF Startstipendium als je minder dan vijf jaar geleden bent gepromoveerd, je een (tijdelijk) contract hebt bij Amsterdam UMC of de AMR en jouw aanvraag gesteund wordt door een van de acht onderzoeksinstituten van het Amsterdam UMC of ingebed is in de reguliere onderwijsprogramma’s van de Faculteit Geneeskunde van de UvA. 

Bijdragen aan dit fonds   

Wilt u ook jong wetenschappelijk talent steunen? Het Spinoza Fonds staat open voor bijdragen van derden. U kunt een gift doen via de website of hierover contact opnemen met Juliëtte Nieuwland via e-mail of telefonisch via 06-28311768. 

Nieuwe call: deadline 4 juli 2024 

De nieuwe call opent op 16 mei 2024. De deadline voor het indienen van aanvragen is donderdag 4 juli 2024 om 23:59 uur. Geïnteresseerd? Je vindt meer informatie op deze pagina. Bij vragen, mail: rs-startstipendium@amsterdamumc.nl